PIAGAM

KAMI  WARGA SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN KING GEORGE V, SEREMBAN DENGAN PENUH TEKAD DAN ILTIZAM

BERIKRAR DAN BERJANJI AKAN MENUMPUKAN SELURUH USAHA DAN TENAGA KAMI UNTUK ;

1.       Melaksanakan sistem pendidikan yang holistik dan berkualiti berteraskan budaya ilmu bagi memenuhi keperluan individu, masyarakat dan negara.

2.         Menghasilkan golongan pelajar yang mengamalkan nilai-nilai positif dan ciri-ciri yang selaras dengan Falsafah Pendidikan Guru.

3.         Memberi bimbingan dan didikan yang sama rata kepada setiap pelajar tanpa mengira latar belakang, agama dan keturunan.

4.         Memberi perkhidmatan yang cekap dan berkualiti melalui sistem pengurusan yang profesional dan peka kepada setiap perubahan.

5.         Mewujudkan iklim sekolah kondusif berteraskan piawaian-piawaian tertentu selaras dengan pengamalan perkhidmatan penyayang.

6.         Mewujudkan kerjasama dan perhubungan yang harmoni antara sekolah, ibubapa dan masyarakat untuk meningkatkan kecemerlangan sekolah dalam pelbagai bidang.